Η Αμυγδαλιά καλλιεργείται κυρίως σε θερμά κλίματα γιατί ανθίζει νωρίς την άνοιξη. Αποφεύγονται οι παγετόπληκτες περιοχές. Για διακοπή λήθαργου χρειάζονται 250-300 ώρες σε θερμοκρασίες μικρότερες των 7°C αλλά επιτυγχάνεται και με θερμοκρασίες 10-14°C για περισσότερες από 400 ώρες. Απαιτεί μειωμένη υγρασία και θερμοκρασία μεγαλύτερη από 12°C , μειωμένες βροχοπτώσεις (κίνδυνοι προσβολής από μονίλια). Οι μεγαλύτερες αποδόσεις λαμβάνονται σε γόνιμα ελαφρά και καλώς στραγγιζόμενα και αρδευόμενα εδάφη.
Τα σπορόφυτα της αμυδγαλιάς προσαρμόζονται και αντέχουν στην ξηρασία και τα ασβεστώδη εδάφη. Έχουν καλή συμφωνία με τις εμβολιαζόμενες ποικιλίες αμυγδαλιάς και δίνουν ανάπτυξη 110% σε σχέση με το GF-677 αλλά αργούν να εισέλθουν στην καρποφορία.
GF 677
Ιδανικό για επαναφυτεύσεις. Άριστη συμβατότητα με ροδάκινα, νεκταρίνια και αμύγδαλα. Δεν ενδείκνυται για πυκνές φυτεύσεις εξαιτίας της μεγάλης του λαιμαργίας Δεν ενδείκνυται για εδάφη πολύ πλούσια σε ανόργανα στοιχεία. Ανάπτυξη 100%.